Cuplu

Eseurile lui Ion

Sănătate&Anti-fumat

Hai sa ne lasam de prostii

Spiritualitate

Vocaţie si misiune personala

Home » Blog

Ce ai face dacă ai avea un milion de dolari?

Submitted by on 12 octombrie 2010 – 2:245 Comments

Ce ai face dacă ai avea destui bani şi ai putea face doar ce îţi place? (Lăsăm la o parte călătoriile :)).

E întrebarea principală din psihologia carierei, care te ajută să ridici complet cortina peste frică şi idei preconcepute, peste grija pentru familie, iubit sau iubită, şi să vezi mai bine Linia Bună pe care ai vrei să mergi.

De multe ori îţi interzici să accepţi că îţi doreşti o activitate anume pentru că ai în minte nişte scenarii care îţi spun că nu o să reuşeşti asta niciodată. Şi nici cel mai bun consilier de carieră nu poate afla ce vrei de fapt, dacă tu negi din principiu ce îţi doreşti în adâncul inimiii. Totuşi, ce “vezi” în clipa în care ai un milion de dolari în buzunar poate fi şansa vieţii tale şi totodată o destinaţie foarte posibilă.

Deci, ce ai face dacă ai avea un milion de dolari? Începe să faci asta chiar de azi, măcar sâmbăta sau câte o oră pe zi, şi în ceva vreme o să vezi cum apar ideile şi planurile bune despre cum ai putea face asta pentru toată săptămână, iar apoi pentru tot restul vieţii.

5 comentarii »

 • Olivian BREDA spune:

  Mie îmi place mult o întrebare de genul:
  „Nu pot să fac asta, așa că nu știu ce aș zice.”
  „Dar dacă ai putea, ce ai zice?”

  cu variantele:
  „Ce ai răspunde dacă ai ști răspunsul la întrebare?”
  „Cum ai fi dacă totuși ar fi da?”

  etc.

  Ceri un răspuns ca și cum problema nu ar fi acolo.

 • simplu: as face 2 milioane 😀

 • ion spune:

  Da, inteleg.. Aici de fapt nu ma refer la un discernamant despre Ce imi place de fapt sa fac, ci la frica de lucruri exterioare (nesansa, lipsa de bani, lipsa de ocazii,), o frica care uneori ma face sa renunt complet la Ce imi place de fapt sa fac.

 • admin spune:

  E buna asta. indeed.

 • As face un adapost pentru animale.Acolo as investi toti banii, care pe parcurs s-ar termina si mai apoi as cauta sponsori:)) ca sa-mi continui inceputul.