Despre

Pe scurt despre mine

n. 1975 la Bucureşti.

Doctor în ştiinţe politice cu o teză despre Zygmunt Bauman.

Teolog si psiholog.

Am studiat in plus filosofia in Franta, fiind timp de 5 ani parte din Comunitatea Sfantul Ioan.

Predat Postmodernitate si Psihologie Politica la FSP (UB) 2003-2016.

Peste 10 000 ore de consiliere de studii şi de carieră pentru studenti.

Publicaţii:

Cinci minute la o cafea. Eseu despre intimitatea postmodernă (2005),

Manual de călătorie pentru 18-30 de ani. Parcursul de la facultate la brandul personal (2017),

Am luat calea sufletului, Comentarii la memoriile Episcopului Iuliu Hossu (2019).

 

 

Mai pe lung despre mine

După ce am terminat faimosul şi irepetabilul Liceu de Informatică din Bucureşti (MF1 actual Vianu) în anul 1993, în măreața clasă 12G, au urmat trei experiențe principale.

1. Experienţă monastica. Am studiat filosofia şi teologia în Franța, patru ani, am absolvit ciclul complet oferit de Ecole Saint Jean, Institut Prive de Philosophie et Theologie, şi tot în acea perioadă am făcut parte din Communaute Saint Jean, adica am fost calugar între 1994 si 1999.

2. Activitate universitară în ştiinţe sociale şi politice. Am studiat apoi ştiinţe politice la Universitatea din Bucuresti. Licenţă despre posmodernismul optzecist cu Prof. Cristian Preda, master despre Opiniile si valorile tinerilor catolici in Romania postcomunista, cu Prof. Cristian Preda, în fine doctoratul în ştiinţe politice cu tema «Funcția epistemologică a metaforelor lui Zygmunt Bauman în analiza socio-politică a globalizării” cu Prof. Georgeta Ghebrea.

Am fost preparator şi apoi asistent universitar la Facultatea de Științe Politice (UB) între 2003 si 2016. Am predat printre altele Sociologia Postmodernităţii şi Psihologie politică, cu accent pe tehnicile de influenta aplicate in zona socio-politica. Am predat cursurile punand filme, pe care le discutam cu studentii. Am coordonat ani de zile activităţile de practică in facultate, organizare de cazare, admitere, Târguri ale educaţiei şi multe alte activităţi cu studenţii acestei facultăţi.

3. Formare şi activitate de psiholog. În paralel am studiat psihologie la Titu Maiorescu, cu o licenţă în domeniul psihologiei sociale cu Prof.Dr. Dumitru Cristea. (am predat şi seminarii de psihologie socială (mai sus)). Analiză şi formare în psihologia experienţială (SPER), si specializare post-universitara in consilierea de cariera (UBB). Am coordonat diverse grupuri de dezvoltare personală cu studenţii Universităţii din Bucureşti, prin metoda cinematerapiei (de ex proiectul CNCSIS « Dezvoltarea personală – competenţă universitară transversală” 2006-2009).

Experienţa mea principala  este cea de la Facultatea de ştiinţe Politice, unde am fondat cu o colega Biroul de Consiliere pentru Studenti in 2005 apoi timp de peste zece ani am ţinut permanent cursurile obligatorii de consiliere de studii şi de carieră pentru studenţi – anul I şi anul terminal, pentru cele trei – apoi patru secţii – română, engleză, franceza, securitate.

După calculul meu s-au adunat peste 10000 de ore de consiliere cu studenții despre construirea unei strategii personale în facultate si după facultate. Rezultatul acestei experienţe se vede parţial în cartea mea Manual de calatorie pentru 18-30 de ani. Parcursul de la facultate la brandul personal. Am ascultat sute si sute de poveşti de viaţă, am văzut cum evoluează în timp un student, cunosc bine multe din traiectoriile posibile de integrare după facultate dar şi modul în care tinerii se dezvoltă între 20 şi 30 de ani în capitală.

Am lucrat si în PR, am fost Responsabil de Strategia Online a Universităţii din Bucureşti între 2009 și 2010, la Biroul de Relaţii Publice al universităţii, moment în care s-au construit de la zero noile site-uri unibuc.ro, startub, MediaUB, AdmitereUb, TopUB. A fost un moment intens şi o experienţă foarte benefică: am cunoscut activitatea unui birou de creaţie, care făcea totodată media, publicitate, online şi PR, apoi activitatea într-o instituţie de stat cu departamentele si problemele specifice, dar am castigat şi o buna cunoaştere a celor 20 de facultăţi ale universităţii de stat din Bucuresti, cu traiectorii profesionale, oportunităţi de alumni, etc.

Din anul 2017 m-am mutat la Cluj, iar am inceput studiile de teologie pastorala iar anul trecut (2022) am terminat licenta la Facultatea de Teologie Greco-Catolica (UBB). 

Dintotdeauna am scris cu plăcere, si public de ceva ani pe acest blog, in revista Lapunkt, apoi in cartile care încep sa apară.

 

© Copyright Orasul Albastru 2015