Cuplu

Eseurile lui Ion

Sănătate&Anti-fumat

Hai sa ne lasam de prostii

Spiritualitate

Vocaţie si misiune personala

Home » Blog

Introducere: Aventura începe în facultate

Submitted by on 28 mai 2010 – 12:35No Comment

Viaţa de student poate fi o aventură la fel de pasionantă, dar la fel de grea ca aventura lui Frodo sau a lui Neo. E o aventură completă, de la gândurile cele mai ascunse dinaintea unui examen până la întâlnirile cele mai neaşteptate din stagiile de practică. Dar mai ales, e o călătorie nesfârşită şi uneori de-a dreptul eroică: timp de ani de zile trebuie să faci sute de alegeri şi zeci de ocoluri, fără să-ţi poată spune nimeni unde vei ajunge sau în cât timp.

Există încă acel model al studentului frumos îmbrăcat care urcă zâmbitor şi grăbit treptele facultăţii şi ale carierei, un student preocupat mai ales de CUM se fac lucrurile: cum să te îmbraci la un interviu, cum să iei decizii, cum să ai succes.

Dar, toate astea presupun că ştii foarte bine unde vrei să ajungi.

Călătoria Studentului se ocupă în special de întrebarea: CE vrei să faci? Tot mai mulţi studenţi nu ştiu asta nici la sfârşitul facultăţii. Incompetenţă? Mai degrabă bun simţ: de ce să urci cu disperare într-o sigură direcţie, când job-ul potrivit poate fi la două uşi de biroul unde faci stagiul de practică?

Al doilea model care apare la orizont e cel al studentului „reflexiv”, care se implică în stagii şi job-uri, dar care se întreabă mereu „Cum de ştiu toate astea şi nu ştiu încă cine sunt? Oare nu pierd din vedere tocmai destinaţia cea mai potrivită?”

Şanse de a nu rata destinaţia sunt pretutindeni, iar cei care au găsit un brand personal sunt cel mai bun exemplu. Ei ne arată că „se poate”, că e loc pe lume pentru carierele cele mai neaşteptate şi că nu contează cât de originală pare şansa pe care ne-o oferă viaţa: contează să avem curajul să pariem pe ea atunci când ne apare în cale.

Fragment din Călătoria Studentului.

Comments are closed.