Cuplu

Eseurile lui Ion

Sănătate&Anti-fumat

Hai sa ne lasam de prostii

Spiritualitate

Vocaţie si misiune personala

Home » Blog

Metafora: o lungă călătorie

Submitted by on 27 mai 2010 – 12:43No Comment

Din prima zi în care ieşi pe uşă spre facultate, porneşti într-o lungă călătorie care va dura ani de zile şi despre care, la început, nu ştii mai nimic. Poate presimţi doar că începe călătoria cea mai importantă a vieţii, cea mai lungă şi cea mai grea: călătoria spre o nouă destinaţie, o nouă casă, de fapt, o nouă viaţă.

Fiecare zi din această călătorie e o aventură pe care nu o vede şi nu o ştie nimeni: pleci de acasă, ajungi în centru, apoi urmează filmul zilei cu personaje şi întâlniri, succese şi eşecuri, după care te întorci din nou acasă. Deşi revii în acelaşi loc, eşti întotdeauna puţin schimbat, iar dacă ştii să călătoreşti, fiecare zi te duce mai aproape de ceea ce cauţi. Aşa trece un an, al doilea, licenţa şi masterul… şi uneori eşti încă pe drum.

Dar într-o bună zi, cu puţin noroc sau cu mai multă stăruinţă, îţi dai seama că nu mai contează dacă eşti acasă, pe drum sau la birou: te simţi la tine acasă oriunde ai fi. E semnul că ai găsit un echilibru între carieră şi viaţa personală şi e povestea unei cariere împlinite.

Comments are closed.