Cuplu

Eseurile lui Ion

Sănătate&Anti-fumat

Hai sa ne lasam de prostii

Spiritualitate

Vocaţie si misiune personala

Home » Cuplu

„N-am timp să mă ocup de un copil, de o familie”

Submitted by on 4 iunie 2013 – 18:443 Comments
„N-am timp să mă ocup de un copil, de o familie”

Sau să dau mai mult timp soţiei.

Păi, un copil crește sub ochii tăi, deci ești martor clipă de clipă la ceee ce este de fapt „a doua ta viaţă”.

Ne plângem că îmbătrânim, că ni se duce viaţa atâta câtă o avem, dar atunci când ai un copil nu e doar important că „lași după tine o viaţă”, de fapt îl ajuţi și ai grijă de el, iar timpul care îl dai de la preocupările tale, ca la un bun „masaj de suflete”, de fapt îl primești. Şi nu doar că primești înapoi timpul, dar prin copilul tău trăiești o a două viaţă, de la A la Z, de la primele cuvinte pana la ciornele de la clasa I.

Asta nu înţeleg cei care pun în balanţă „timpurile”, ca la piaţă.  

La fel e cu relaţie ta de viaţă, care crește sub ochii tăi. Pe măsură ce îl asculţi pe celălalt, dai de la tine timp, și ajutor, și înţelegere, pierzi timpul pe care îl vroiai pentru tine și de fapt de fiecare dată când faci asta deschizi o ușă și treci spre o altă viaţă, a doua, sau a treia.

Nu înţeleg: cine nu ar vrea să trăiască trei, patru vieţi în loc de una?

Cine nu ar vrea să locuiască în trei, patru camere în loc de una singură?

Poate pentru că e greu să-ţi spargi pereţii…  

3 comentarii »

 • Ana spune:

  Foarte fain scris! Insa, exista din pacate oameni care isi iau sotie pentru credit, pentru sex, pentru gura rudelor ce trebuie astupata, pentru… si atunci aia nu e viata. Si le e sila si de a doua si de a treia si de a patra viata/camera. Iar vietile ce apar sunt sumbre si reci si vietile alea influenteaza altele. Si ne miram de ce a plina lumea de frustrati, care nici nu stiu ca sunt asa….

  Asta e un articol scris de om care iubeste cu adevarat si este iubit la fel. 🙂 Ma bucur sa ma aflu in situatia scriitorului si ma rog ca in lumea asta sa fie din ce in ce mai multi asemenea!

 • Dan spune:

  Un articol pe atat de frumos, pe atat de adevarat ! Multumim

 • Ai mare dreptate. Uneori cred ca suntem hipnotizati atunci cand stim ca trebuie sa o luam in dreapta si de fapt o luam in stanga. Refuzam sa ne traim viata fara sa ne plangem si fara sa ne comparam cu cei care par sa aiba o viata mai buna.
  Din punctul meu de vedere, viata este frumoasa si cu bune si cu rele pentru ca altfel nu am mai stii sa apreciem nimic din ceea ce avem.
  Asadar, fii fericit cu ceea ce ai acum pentru ca se poate ca maine sa nu mai ai nici macar un sfert din ceea ce ai azi.
  O zi frumoasa tuturor!