Cuplu

Eseurile lui Ion

Sănătate&Anti-fumat

Hai sa ne lasam de prostii

Spiritualitate

Vocaţie si misiune personala

Home » Vocaţie si misiune personala

A treia viaţă

Submitted by on 6 aprilie 2010 – 17:17No Comment
A treia viaţă

Călătoria vieţii e dublă: spre noi înşine şi spre locul unde putem fi noi înşine (locul nostru bun în lume). Cel mai greu lucru, de pe la 18 ani şi apoi, este să controlăm legătura dintre cele 2 călătorii: uneori trebuie să mai facem un pas pe primul drum, într-o zi, lună sau an când noi suntem preocupaţi cu totul de al doilea drum. Sau invers.

Poate că ceea ce toţi caută – liniştea sufletească – eşte doar şansa de a găsi un loc de unde cele două călătorii devin una şi aceeaşi.

Iar atunci lucrurile devin altfel: e acel sentiment că viaţa a devenit altfel, pur şi simplu pentru că – deşi nu o controlăm (nici în ce Ne priveşte nici în ce îi priveşte pe ceilalţi) totuşi controlăm evoluţia, efortul, pauzele.

Ne trezim din somn atât pentru noi, cât şi pentru alţii (pentru lume). Ne bem cafeaua la o pauză perfectă atât pentru drumul pe care ne-am întâlnit pe noi, cât şi pentru drumul pe care îi întâlnim pe ceilalţi.

Nu stiu exact dacă sentimentul acesta se numeşte neapărat brand personal, dar e sigur că el se atinge mult mai greu astăzi decât în trecut. Totuşi, sunt oameni care l-au atins: cu cât ne uităm mai mult la ei, cu atât mai mult – fără să îi invidiem – le putem “mirosi” atmosfera vieţii, şi avem o şansă să găsim şi noi aceeaşi linişte sufletească.

Pentru că reunirea celor două călătorii, dincolo de strategii sau mai exact la capătul lor, ţine de sentiment, de atmosferă, de felul în care îţi bei berea seara pe balcon – în acelaşi fel în care îţi bei cafeaua la miez de zi cu colegii?

Comments are closed.