Cuplu

Eseurile lui Ion

Sănătate&Anti-fumat

Hai sa ne lasam de prostii

Spiritualitate

Vocaţie si misiune personala

Home » Expresso

Meditaţie solitară în propria ogradă

Submitted by on 17 martie 2015 – 22:27No Comment

Mi-am dezactivat Facebook, e o noutate pentru mine.

E destul de şocant, orice plimbare pe stradă seara e o nouă senzaţie: rezonezi altfel cu copacii, cu luminile de la geamuri.

Am mai avut senzaţia asta când îmi pierdeam telefonul, şi trebuia să aştept până a doua zi să îl iau de unde rămăsese. Mereu cauţi ceva, şi trebuie să te rezumi la senzaţiile prezente.

Avem, deci, o formă de retragere solitară, reculegere, meditaţie, oricând şi oriunde. În orice zi. Dacă tăiem firul, cu curaj.

Şi apoi un Week-End de meditaţie, pe crestele unor dealuri sălbatice, poate să nu dea rod, oricât de frumos e acolo. Pe când toată această nebunie care ne-a prins în miezul ei vieţile, comunicare, conectare, are totuşi ceva bun: dacă tai firul, apar senzaţii, idei, noi, la fiecare oră, dar nu doar idei noi: o descoperire a sinelui. A vechilor senzaţii. A vechilor distanţe. A vechilor sentimente.

Să vedem cât o să dureze experimentul. Dar, e clar că omul vechi, omul reacţiilor amânate, al trăirilor naturale, durabile, ne-amestecate, e un om puternic. Măcar din când în când, trebuie să ne odihnim la umbra puterii lui imense tăcute. 

Comments are closed.