Home » Despre

Despre

fff

 

Câteva lucruri despre mine. După ce am terminat faimosul şi irepetabilul Liceu de Informatică din Bucureşti (MF1 actual Vianu) în anul 1993, în măreața clasă 12G,

au urmat trei experiențe principale.

1. Experienţă de viaţă spirituală. Demult, undeva parcă în altă viaţă, am studiat filosofie şi teologie în Franța, patru ani, am absolvit ciclul complet oferit de Ecole Saint Jean, Institut Prive de Philosophie et Theologie, şi tot în acea perioadă am făcut parte din Communaute Saint Jean, între 1994 si 99.

2. Activitate universitară în ştiinţe sociale şi politice. Am studiat apoi ştiinţe politice la Universitatea din Bucuresti (licenţă, master, în fine doctoratul în ştiinţe politice cu tema «Funcția epistemologică a metaforelor lui Zygmunt Bauman în analiza socio-politică a globalizării”). Am fost preparator şi apoi asistent universitar la Facultatea de Științe Politice (UB) între 2003 si 2016. Am predat printre altele seminariile de Sociologie a Postmodernităţii şi Psihologie socială, am coordonat ani de zile activităţile de practică, cazare, Târguri ale educaţiei şi multe alte activităţi cu studenţii acestei facultăţi.

3. Formare şi activitate de psiholog. În paralel am studiat psihologie la Titu Maiorescu, cu o licenţă în domeniul psihologiei sociale (am predat şi seminarii de psihologie socială (mai sus)). Analiză şi formare în psihologia experienţială (SPER), si specializare post-universitara in consilierea de cariera (UBB). Am coordonat diverse grupuri de dezvoltare personală cu studenţii Universităţii din Bucureşti, prin metoda cinematerapiei (de ex proiectul CNCSIS « Dezvoltarea personală – competenţă universitară transversală” 2006-2009).

Experienţa mea consistentă ca psiholog este cea de la Facultatea de ştiinţe Politice, unde timp de peste zece ani am ţinut permanent cursurile obligatorii de consiliere de studii şi de carieră pentru studenţi – anul I şi anul terminal, pentru cele trei – apoi patru secţii – română, engleză, franceza, securitate. După calculul meu s-au adunat peste 2000 de ore de consiliere cu studenții despre construirea unei strategii personale în facultate si după facultate. Rezultatul acestei experienţe se vede parţial în cartea mea online Călătoria Studentului. Am ascultat sute de poveşti de viaţă, am văzut cum evoluează în timp studenţii, cunosc bine multe din traiectoriile posibile de integrare în Bucureşti după facultate dar şi modul în care tinerii se dezvoltă între 20 şi 30 de ani în capitală.

Am lucrat si în PR, am fost responsabil de strategia online a Universităţii din Bucureşti între 2009 și 2010, la Biroul de Relaţii Publice al universităţii, moment în care s-au construit de la zero noile site-uri unibuc startub, MediaUB, AdmiterUb, TopUb. A fost un moment intens şi o experienţă foarte benefică: am cunoscut activitatea unui birou de creaţie, care făcea totodată media, publicitate, online şi PR, apoi activitatea într-o instituţie de stat cu departamentele si problemele specifice, dar am castigat şi o buna cunoaştere a celor 20 de facultăţi ale universităţii de stat din Bucuresti, cu traiectorii profesionale, oportunităţi de alumni, etc.

Dintotdeauna am scris cu plăcere, si public de ceva ani pe acest blog, in revista Lapunkt, apoi in cartile care încep sa apară.

Din anul 2017 m-am mutat la Cluj si sunt inscris la Seminarul Greco-Catolic Teologic Eparhial din Cluj.  

 ioncosmovici@gmail.com

0724 772096